Over Maroesja

Creatxt, communicatie & content, is opgericht door Maroesja Kuut. Als allround communicatiemedewerker – met tekstschrijven als specialiteit en focus op online – neemt Maroesja vanuit Creatxt voor diverse organisaties werk uit handen met als doel: de strategische inzet van content.

“Ik heb een praktische instelling en een hands-on mentaliteit. Binnen de communicatie leg ik vooral de focus op luisteren om zo op basis van ieders input tot het best mogelijke eindresultaat te komen. Want samen kom je verder dan alleen.”

Eindredacteur

Na haar studie hbo communicatie, kwam Maroesja als eindredacteur bij een huis-aan-huisbladenuitgeverij te werken; onderdeel van de Telegraaf Media Groep. Hier leerde zij de kneepjes van het journalistieke vak in alle facetten.

“Het unieke aan een lokaal weekblad is dat je zelfstandig een hele editie ‘draait’. Je bent volledig eindverantwoordelijk voor de inhoud en opmaak van de redactionele pagina’s van de krant.”

Van uitgeverijzijde naar bureauzijde

Na 4 jaar te hebben gewerkt als eindredacteur, wilde Maroesja zich meer ontwikkelen in het communicatievak. Ze startte als tekstschrijver bij een communicatieadviesbureau. Hier kwam ze in aanraking met alle aspecten van het communicatievak, maar altijd lag er een duidelijke focus op content.

Webmanager aan klantzijde

De cirkel was nog niet rond. Maroesja wilde ervaring opdoen aan klantzijde en startte als coördinator marketing & communicatie bij een internationale non-profit. Wederom een veelzijdige functie met als extra uitdaging met een beperkt budget en ‘weinig handjes’ toch de organisatiedoelen te behalen. Na verloop van tijd richtten de werkzaamheden zich steeds meer op online, waardoor Maroesja de functie van webmanager aannam.

Communicatie vanuit diverse invalshoeken

In februari 2008 was Creatxt, communicatie & content, een feit. Haar brede ervaring stelt haar in staat communicatievraagstukken vanuit diverse invalshoeken te bezien.